Фондовият пазар на Пакистан-подценен?

641
Фондовият пазар на Пакистан-подценен?

Пакистанската фондова борса се определя от специалистите като една от недооценените в Азия, като през последната една година, в резултат на политическото напрежение, тя е пренебрегвана от инвеститорите за сметка на останалите развиващи се пазари.

Борсата е с едно от най-ниските съотношения цена-печалба, като въз основа на прогнозираната за следващата година печалба то възлиза на 11.8.

В резултат на наскорошната вълна от насилие и сблъсък между правителствени части и военни групировки ситуацията се определя като тази в Лондон през 80-те години. Основният борсов индекс загуби 7% по време на седмицата на насилие.

Някои пазарни наблюдатели са на мнение, че с успокояването на напрежението в страната ще се възстановяват и основните борсови индекси.

Фундаменталните предпоставки пред фондовия пазар в страната остават добри, като 14-те компании, членки на индекса MSCI Pakistan, са отбелязали среден ръст в печалбите си от 18% за последните пет години. За следващата година прогнозираният ръст възлиза на 15%, а за 2009 година на 14%.

Добри са и перспективите пред развитието на икономиката на страната. За последните пет години тя е растяла средно с 6.9%, като тази година се очаква леко забавяне в ръста й.

От 2002 година индексът MSCI Pakistan Index е нараснал с 585%, изоставайки единствено зад индонезийския с ръст от 680%, като най-повишаващия се азиатски индекс.

Индексът, следящ изменението на 100-те водещи пакистански компании, се е повишил с 35.7% от началото на годината, като за последната една година повишението му възлиза на 29%.

Фондовата борса в Карачи, която е по-голямата от двете фондови борси в страната е с пазарна капитализация в размер на 68 млрд. долара, като на нея са листнати общо 657 компании.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

no prescription viagra
# 0
18:11 | 14 November 2012
iodide may be decomposed, with the liberation of, sion is beneficial in debilitated conditions of,
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg