Мрачни прогнози за САЩ

1450
Мрачни прогнози за САЩ

2010 вече е факт. Какво може да се случи през нея на финансовите пазари? Каквото и да е, то ще продължава да се предопределя от това което се случва на служещите за барометър за целия свят щатски такива.

Ето и някои от прогнозите на анализатора Робърт Киосаки относно това какво може да очаква щатските пазари през тази година.

1. Пазарът на недвижими имоти в САЩ може да колабира отново.

Ниските лихвени нива в страната съумяват да поддържат все още относително ниски разходите по изплащане на ипотеките.

След първата буря обаче, нова вълна от неизплащани ипотеки може да доведе отново до финансова нестабилност.

В САЩ над 40 млн. души притежават повече от две жилища. В условията на растяща безработица, голяма част от тях ще се окажат неспособни да плащат или рефинансират и двете си ипотеки.

Времената за използване на жилищата, като банкомати са свършили, а това означава и намалено потребление на американското население.

2. Китай, на чиято развиваща се икономика разчита целия свят, може да срещне значителни трудности.

Промишлеността прибягва до масови съкращения, поради ограниченото американско потребление, което директно засяга страната.

Единствено правителствените разходи за насърчаване на икономиката, съумяват да я задържат над повърхността на водата.

Китайският балон обаче, е много вероятно постепенно да се спука. Дали обаче това ще се случи през настоящата година не е много сигурно.

3. Председателя на резерва - Бен Бернанке заменя един лош дълг с нов такъв.

Това крие в себе си редица опасности включително такива богатите да стават още по-богати за сметка на всички останали, които ще обедняват. Данъците ще засегнат сериозно, хората с трудови доходи.

4. Щатският долар е възможно да продължава да отслабва спрямо останалите основни валути. Безработицата ще продължава да расте, дефицитът да се увеличава.

5. Израел е възможно да атакува Иран, след като явно няма да толерира ядрената политика на страната. При подобна атака е възможно цената на петрола да регистрира силно повишение.

6. Ръстът на щатските индекси може да е приключил.

Възможно е спад на индексът Dow Jones към 6 500, а ако се понижи под това ниво, следващата му спирка ще е 5 000.

7. Златото, среброто и петролът ще продължат да са инвестиции за сигурност през настоящата година.

До края на 2010 година е възможно златото да е при ниво от 1 775 долара, среброто при 24 долара, а петролът на ниво от 85 долара за барел.

8. Следващият сектор, който може да колабира това е този на търговските недвижими имоти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

abv
# 0
14:01 | 4 January 2010
Възможно е спад на индексът Dow Jones към 6 500, а ако се понижи под това ниво, следващата му спирка ще е 5 000 ----------------------------- Абе, що ги пишете тия глупости? Колко пари сте склонни да инвестирате в put опции, че Dow ще се срине с 40%(от сегашните 10450 на 6500)?
гого
# 1
10:01 | 3 January 2010
ъ, уя му
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg