Петролът с втори пореден спад

615
Петролът с втори пореден спад

Цените на петрола паднаха за втори пореден ден в сряда върху очакванията, че ключовият петролопровод между САЩ и Канада ще се възобнови след едноседмично прекъсване, въпреки че правителствените данни, показващи спад на щатските запаси от суровината ограничиха загубите.

Американският суров петрол с доставка месец октомври падна със 78 цента, или 1.02%, до 76.02 долара за барел, като по време на вчерашната си търговия варираше между 74.66 и 76.65 долара за барел.

Лондонският сорт Брент с доставка през октомври се понижи с 25 цента до 78.91 долара за барел.

Разочароващите регионални производствени данни и по-бавният растеж на индустриалното производство в САЩ, съчетани със силния спад на йената, допринесоха за отстъплението на петрола от едномесечния връх над 78 долара за барел, достигнат в понеделник. Индустриалното производство в САЩ през август показа по-малък ръст от очаквания, но по-добри данни се отчитат за втори пореден месец. Така индустриалното производство отчете ръст от 0.2%, като пазарните участници прогнозираха покачване от 0.4% след 0.6% за юли.

Индексът, който отразява бизнес условията и очакванията на производителите в Ню Йорк се понижи до 4.14 пункта за септември от 7.10 пункта за август, давайки сигнал, че управителите на производствените компании остават обезпокоени относно забавянето на икономическия ръст в САЩ.

По данни на EIA (Енергийното министерство на САЩ) запасите на петрол за седмицата до 10 септември са се понижили с 2.5 млн. барела до 357.4 млн. барела, в съответствие с пазарните очаквания. Запасите на бензин са се понижили с 694 000 барела, в съответствие с очакванията. Запасите на дестилати, които включват гориво за отопление и дизелово гориво, се понижават с 340 000 барела.

Златото отстъпи в сряда, до голяма степен поради прибиране на печалби след силното покачване на метала до рекорден връх във вторник, след като нестабилността на валутните и фондовите пазари засили изкупуването на злато като алтернативна инвестиция. Жълтият метал намери подкрепа малко под 1270 долара за тройунция, в близост до рекордния си връх от 1274.75 долара за тройунция, тъй като доларът отчете ръст от 3% спрямо йената след намеса на Япония на валутния пазар за пръв път от 6 години насам.

Щатските златни фючърси с доставка месец декември се понижиха с 3 долара до 1268.70 долара за тройунция.

Отдел "Анализи валутни пазари", ФК "Логос-ТМ" АД

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Diversified assets one year after the crisis
# 0
10:09 | 16 September 2010
При намаления на цената на петрола на световните фючърсни пазари, индексите на фондовите борсови пазари се увеличават. Обратно пропорционалната зависимост на тези тенденции се дължи на принципа: по-евтини енергийни суровини, по-голям ръст на производството. При растеж на промишленото производство се увеличават принадената стойност на инвестирания капитал, цените на акциите и пазарната капитализация на съответните дружества, фирми и предприятия. Поздрави за екипа на Профит.Бг., както и за отдела анализиращ валутните пазари на ФК "Логос" АД.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg