Разработена е инвестиционна програма за развитие на Полимери АД - Девня от 2006 до 2012 година, като очакваната инвестиция ще възлезе на над 100 млн. евро.

Според предоставения годишен доклад на дружеството на БФБ, основни моменти в програмата са:

1. Подмяна на съществуващата диафрагмена електролиза с мембранна.
2. Подмяна на съществуващите синтезни пещи за солна киселина с нови, позволяващи оползотворяването на процесната топлина.
3. Замяна на хладилните мощности, работещи със забранения фреон 12, с ниско енергоемки машини на база разрешени хладилни агенти.
4. Подмяна на изпарителната батерия за производство на каустик.
5. Във ход е проект за изграждане на когенерационен модул,с който ще се гарантира автономна независимост на Полимери АД по отношение захранването на дружеството с топлоенергия

Гореизложената програма стартира през втората половина на 2006 г. С реализирането на тези основни точки ще се постигнат и допълнителни ефекти като пълна промяна на паропреносната мрежа, оптимизиране на системата за захранване със свежа и оборотна вода, спиране на високоенергоемките изпарителни батерии и ще се намали чувствително себестойността на продукта.

С технологичното обновяване на производството и реализиране на цялата инвестиционна програма на дружеството се осигурява постигане на висока енергийна ефективност на индустриалните процеси и осигуряване на висока степен на суровинна самостоятелност по отношение на доставките на топлоенергия.

Полимери АД отчита нетна печалба за 2006 г. в размер на 1.246 млн. лв., като е произведена и реализирана продукция за 40.256 млн. лв. През миналата година 62% от продукцията на дружеството се реализира на външния пазар. Постоянни клиенти на Полимери АД са ТЕЦ-овете, АЕЦ, бутилиращите компании, Свилоза АД - Свищов и други.

Структурата на приходите от продажба на продукция се формира основно от продажба на натриевата основа – 66.30%, солна киселина – 10.99%, течен хлор – 18.76 % и други химически продукти – 3.93 на сто.

С най-голямо акционерно участие в дружеството са JURISKANDO CONSULTANTS CORP., която притежава 36.60% от капитала на Полимери АД и ФИК АКБ ФОРЕС ХАД с 24.80 на сто.