За носител на престижната награда ,,Сграда на годината 2007" бе избран Балнеохотел Поморие. Събитието се състоя на изискана церемония днес в ,,Народния театър Иван Вазов,".

Наред с голямата награда Балнеохотел Поморие е победител и в категорията ,,Ваканционни хотели,".

Статуетката се връчва от Министъра на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов на церемония, на която присъстват представители на браншовите организации, инвеститори както и много строители и архитекти.

За най-хубава Жилищна сграда беше избрана сграда ,"Секвоя," в София. Обгърнатият от зеленината на красивите борове и секвои жилищен комплекс се намира в столичния кв. Изток.

Призът за градски хотел отиде при хотел ,"Модус", намиращ се в град Варна. Разположен в непосредствена близост до Морската градина от него се разкрива неповторима гледка към морето.

От Ваканционните комплекси отличен беше "Емералд," в Равда. Комплексът разполага с висок клас апартаменти, с уникален стил и обзавеждане, намиращ се на непосредствена близост да плажа и морето.

Софийската "Зона фор хоум" грабна приза сред Търговските сгради. Седеметажната сграда е проектирана като търговски център за продажба на мебели и всички видове аксесоари към тях.

Сред обществените сгради с бизнес предназначение беше избран Порше център. Сградата се отличава с изключителна архитектура, като местоположението й в близост да летище София постига съвременен емблематичен образ на входа на столицата.

В категорията Производствени сгради беше отличен Заводът за месни продукти и полуфабрикати Ловеч. Предприятието е едно от най-добрите и модерни в Европа.

Тази година бяха връчени и две специални награди за образцова реализация при опазване на културното историческо наследство на България. Тук бяха отличени две сгради – Съдебната палата, София и Театъра "Сава Огнянов" Русе.