Първият търговски център в Южна Сърбия ще отвори врати през лятото на настоящата година. Той ще се намира в град Пресево, чието население е предимно албанско, съобщава Europe-re.com

Търговският център ще разполага с обща застроена площ от 19 000 кв. м, като 12 650 кв. м от тях са предвидени за отдаване под наем. В него ще има и 84 самостоятелни изложбени части.

В проекта са включени още и изграждането на хранителни супермаркети, модни бутици на най-известните световни марки, магазини за електроника, както и множество кафенета и няколко ресторанта с различна национална кухня.

Основната компания, която вече е започнала да отдава търговските площи в новопостроения център, е подразделението на Colliers International в Сърбия.

Новият търговски център ще бъде построен на една от най-главните и основни пътни артерии в Югоизточна Европа, свързваща Стария континент с Азия. Очакванията са годишният поток от посетители да надмине 4 милиона души и приблизително 200 хил. камиона, зареждащи със стока.

Предвид на това, че ще бъде разположен на доста стратегическо и населено място, до обекта ще могат да достигат около 300 000 души след 15 мин. шофиране с кола, а на други 1.2 млн. ще им трябва не повече от 1 час.