През 2007 г. неконсолидираната печалба преди данъци на групата фирми от Интертръст Холдинг АД е 68 млн. лева, или е реализирано повишение с 55% спрямо 2006 г., информира пресслужбата на компанията.

Това повишение се дължи основно на повишената рентабилност на оперативната дейност и реализираните положителни разлики от операции с финансови инструменти.

През втората половина на 2007 г. Интертръст Холдинг сключи договори за експортно кредитно финансиране за двата основни инвестиционни проекта - "Модернизация на цинково производство" в Оловно Цинков Комплекс АД, Кърджали и "Изграждане на комплекс за студено валцуване на стомана" в Интерпайп АД, София в размер на 26 млн. евро с две чуждестранни банки, като усвояването на финансирането по кредитите започна в началото на 2008 г.

В напреднала фаза са преговорите за договаряне на още 40 млн. евро, предназначени за споменатите два проекта, чието усвояване се очаква да започне през второто тримесечие на 2008 г.

Успешно продължава и работата и по другите инвестиционни проекти на групата фирми от Интертръст Холдинг, включително е стартирано проектирането и изработката на базовия инженеринг на проекта "Аусмелт, Австралия" на стойност около 30 млн. евро (модернизация и реконструкция на Оловния завод в ОЦК АД), както и реализацията на проектите в 6-те фирми на холдинга в Сърбия (като част от тях през ноември 2007 г. беше въведена в експлоатация линията за производство на сандвич-панели с капацитет 2.5 млн. квадратни метра панели годишно на стойност около 10 млн. евро в Интерлеминд АД, гр. Лесковац).

Продължава и успешната реализация на мероприятията с екологична насоченост., както и работата по проекта "Въвеждане на комплексна система за планиране и управление на ресурсите и производството Навижън", като системата е вече въведена и функционира в ОЦК АД, Кърджали, Горубсо Мадан АД, Мадан и Горубсо РОФ АД, Рудозем.