От днес ПроКредит Банк започва кампания за кредит „Енергийна ефективност”. Целта на банката е да обясни предимствата на продукта на всички клиенти, които искат да ремонтират своите жилища при изгодни условия.

Кредит „Енергийна ефективност” дава възможност за получаване на безвъзмездна помощ до 20% от стойността на направените подобрения в дома. За домакинства, които заедно извършват ремонтни дейности на цялата жилищна сграда, размерът на безвъзмездната помощ достига 30%. Условието за колективно получаване на финансова помощ е участие на минимум 50% от живущите в сградата.

Няма ограничения в сумата на кредит „Енергийна ефективност”, като максималният срок за погасяване е до 8 г.

ПроКредит Банк не удържа такса за разглеждане на документи, а таксата за отпускане е в размер на 0.5% от стойността на кредита. Процедурата за отпускане е лесна и бърза, и се осъществява в рамките на 3 работни дни.

Клиентите на ПроКредит Банк, получили веднъж кредит „Енергийна ефективност”, могат да кандидатстват повторно при условие, че дейностите са различни от тези, които са били финансирани с първия кредит и задължително ще се извършват на същия адрес. Тази промяна дава възможност за повторно финансиране на домакинствата, които не са успели да извършат всички ремонтни дейности в жилището си.
Само за година и половина банката е отпуснала кредити по програмата на Европейската банка за възстановяване и развитие на над 3 700 български домакинства.