Европейците, които искат да си купят вила, трябва да забравят за френския Кот д'Азур и да се възползват от Буенос Айрес в Аржентина, съветват от френското издание LeFigaro.fr.

В аржентинската столица онези, които имат 1 млн. евро, биха могли да си купят двуетажна къща френски стил на площ 353 кв. м в шикозния квартал Палермо Чико. Всяка една от трите стаи разполага с баня и тоалетна, дори с джакузи за основната и най-голяма стая. На последния етаж има стая за кино прожекции, сауна и голяма тераса.

Става въпрос за една от многобройните къщи, предназначени за купувачи, които пазаруват в евро и при това харчат солидни суми. Подобни къщи можете да си закупите и в Сидни, Австралия, Фуке, Тайланд, Кап, южна Африка, а също така в Ню Йорк, Канада и Дубай.

Това се обяснява с факта, че в края на миналата година еврото достигна нови върхове, на фона на останалите основни валути. И вследствие на стагнацията на пазара на недвижими имоти, наблюдавана в цял свят, купувачите си дават сметка, че може да се отиде твърде далеч, ако разполагаш с един милион евро.