Белезници може да щракнат всеки миг върху ръцете на бившия бос на ЦСКА и "Кремиковци" Александър Томов. Висши агенти от родното ФБР и обвинители от Софийска градска прокуратура два часа заседаваха снощи по сигналите срещу експолитика, научи вестник "Стандарт".

Столичните магистрати са разпоредили проверка срещу Томов за източването на металургичния гигант и армейския клуб. Събрани са достатъчно данни за задържането му, довери участник в съвещанието. Той съобщи, че до дни Томов ще бъде извикан на разпит в Националното следствие. Магистратите ще му препоръчат да се яви с адвокат, защото се очаква да бъде задържан, след като даде показания.

Границите се затварят за Томов, съобщиха още магистрати. Ще му бъде забранено да напуска страната, тъй като имало опасност да избяга.

Финансови копои на фамилия Прамод Митал блокираха отрано канцелариите на стадион "Българска армия" вчера. Репортери на "Стандарт" видяха как индийците отрано нахлуха в офисите и се заеха да ровят счетоводните алабализми на Сашо Томов.

Хората на Митал явно се чувстваха у дома си, защото по същото време нямаше друг човек. Едва към 11.00 ч дойде Емил Костадинов, след него се появиха финансистът Митко Стефанов и счетоводителят Пламен Димитров. Това потвърди информациите на "Стандарт", че фамилия Митал се стяга да съживи ходещия мъртвец, в който беше превърнат ЦСКА от Томов.

Емо Костадинов се посъбуди и пусна декларация до феновете, в която пак се разграничи от Сашо Апашо и поиска прозрачност от Прамод Митал. "УС нееднократно е констатирал и алармирал председателя на Надзорния съвет за опасността да се стигне до загубата на лиценза. Лоялността ни към клуба и неговия авторитет са ни възпирали да го разгласим, предоверявайки се на обещанията на Александър Томов. Чрез това писмо се обръщам и към Прамод Митал да излезе от анонимност и да обясни какви са истинските му намерения и ангажименти, кои са акционерите и какви са правомощията на Александър Томов", пита Емо и се кълне, че не разпродава футболистите за комисиони.

Снимка: БГНЕС