Израелската компания за недвижими имоти Africa Israel Properties обяви по-рано днес, че започва преговори за продажбата на няколко търговски центъра на обща стойност близо 600 млн. долара, съобщава Ройтерс.

Компанията обяви в началото на седмицата, че досега са водени преговори за продажбата на търговските центрове с канадската Azrieli Group, собственост на бизнесмена Дайвид Азриели.

Търговските центрове са разположени в Тел Авив и Йерусалим, като печалбите за изминалата година, според продавача са били много добри.

Компанията Africa Israel Properties, която се контролира от руския милиардер Лев Левиев, има интереси в областта на недвижимите имоти, енергийни източници, хотели, моден дизайн и инфраструктурни проекти.

Компанията има няколко дъщерни фирми, една от които сред най-големите в сферата на недвижимите имоти в Русия - AFI Development.

Богатството на руския олигарх идва най-вече от факта, че притежава една от най-големите компании в света за добив и производство на диаманти, като преди често ебил наричан “диамантения крал“в родината си.