Такова е и правителството на Доминиканската република. Плановете му включват инвестиция на повече от 25 млн. долара за подобряване на плажовете на страната, което има една основна цел – да бъдат привлечени повече туристи, пише Property Wire.

В плановете на правителството е включено да бъдат изчистени основно седем от най-големите плажове на острова.

Освен това се предвижда и поставяне на около 1.4 млн. куб.м. пясък, който ще бъде доставен специално, както и разрушаване на сгради, пречещи на плажната ивица.

Скорошните проблеми с електрозахранването и намаляването на полетите от САЩ към острова предизвикаха сериозни притеснения за възможни големи загуби на туристи.

Американските туристи са най-многобройната група, която посещава острова и логично най-големите приходи идват от тях. От друга страна туристическият сектор заема много важна роля за попълването на държавната хазна.

Затова според голяма част от членовете на правителството парите, които ще бъдат похарчени, си заслужават. Въпреки че всички на острова знаят, че приходите от туризъм са много важни за икономиката на страната, все пак имаше недоволство от взетото решение.

Карибската страна има уникално разположение и притежава уникална природа, редица луксозни хотели и почивни комплекси. Въпреки това местното население живее сравнително бедно.

В страната инвестициите в строителството на нови почивни комплекси и голф игрища се увеличават с всяка изминала година. Те обаче се правят от най-различни компании. предимно от САЩ и Мексико, и като че ли се изграждат само за туристи от тези държави.