Правителството осигурява 1 956 000 лв. от държавния бюджет за изграждане на техническа инфраструктура – електроснабдяване на Индустриален парк Русе. Тя е необходима за реализирането на инвестиционния план на френската компания Montupet S.A. в града.

През 2006 г. Министерският съвет предостави също 1 956 000 лв. в подкрепа на проекта. Инвестицията на Montupet S.A. в Русе е за 70 млн. лв. В завода ще се произвеждат алуминиеви автомобилни части за световните марки Renault, Peugeot, Audi и Ford. Целта е базата да стане главното производствено звено на компанията в Европа.

Проектът е насочен към задоволяване на нуждите на производителите на автомобили и техните доставчици в Централна и Източна Европа. Цялата продукция ще бъде предназначена за износ – за Renault, Peugeot-Citroen, Audi; Ford и Renault; Dacia, ТРВ (Чешка Република), Континентал-Тевес (Словакия).

Предвижда се и откриването на офис, който ще се занимава с търсенето на доставчици в България на техника, екипировка, суровини и консумативи. Френската компания има заводи във Франция, Испания, Канада, Северна Ирландия, Мексико и други страни.

Партньор е на General Motors, Chrysler, Ford, Peugeot, Renault и други.

Източник: БГНЕС, Снимка: БГНЕС/ЕРА