Строителна активност в северната ни съседка продължава с пълни темпове и през втората половина на тази година, сочат данни на статистически агенции, пише Business Standard.

Компанията за недвижими имоти Willbrook Management International, която е строител на една от известните офис сгради в столицата Букурещ - Cathedral Plaza, има намерение да строи мултифункционален комплекс.

Той ще се намира в разположения на север от центъра на Букурещ квартал Пипера.

Проектът предвижда строителството на апартаменти, бизнес-център, демонстрационна и изложбена зала, както и изключително луксозен хотел. Според компанията общата стойност на инвестицията е почти 1 млрд. евро.

Площта, на която ще бъде построен новият комплекс е 400 хил. кв.м., като до момента все още се очаква получаването на разрешение за такава площ, става ясно от съобщението на компанията.

Тя се кани да обяви и друг свои проект в град Тимишуара. Той включва офис сграда, жилищни комплекси и луксозен хотел. Инвестицията се очаква да надхвърли 100 млн. евро.

Освен тези два проекта Willbrook разработва и друг голям жилищен комплекс в Букурещ.

В бъдеще компанията възнамерява да изгради вятърен енергиен комплекс, което ще бъде нещо абсолютно ново както за Румъния, така и за целия регион.

Все повече големи международни строителни компании, инвестиращи в Румъния, не се ограничават само с жилищни и търговски обекти, а започват да проявяват и интереси в други сфери, отчитат специалисти.