Една от най-големите консултантски компании в сферата на недвижимите имоти в света - CB Richard Ellis, обяви по-рано днес отварянето на нов офис в столицата на Черна Гора - Подгорица, пише Еuropa-re.

Черна Гора е една от най-бързо развиващите се икономики сред страните в Централна и Източна Европа и потенциалът в сектора на търговските и бизнес имоти е голям.

От CB Richard Ellis споделиха, че очакват страната да се превърне в следващите 5 до 10 години в една от най-привлекателните дестинации за международните компании и инвеститори в сектора на недвижимите имоти.

Новият офис ще предлага пълен набор от услуги в сферата на недвижимите имоти както за големи корпоративни клиенти, така и за малки частни инвеститори и купувачи.

Според официалните данни на Централната банка на Черна Гора над 40% от всички чуждестранни инвестиции в страната в периода януари-септември тази година се направени в сектора на недвижимите имоти.

Откриването на новия офис на консултантската компания е част от стратегията й за разширяване на мрежатa в района на ЦИЕ, уточняват от ръководството на откриването.

По-рано тази година бяха открити офиси на компанията в Румъния и Украйна