EUR/USD

Вчера възходящата дивергенция на CCI ни даде вярно предупреждение и седмичното понижение бе разширено. Двойката коректира нагоре, достигайки връх на 1.2854 и закри на 1.2769. Напомняме обаче, че все още имаме валиден низходящ сценарий в дългосрочен период, така че следва да разглеждаме този възходящ импулс само като корекционно движение. Моделът остава смесен с низходящи сигнали, като в следващите дни се очаква еврото да остане в ограничения рейндж, който може би е мечешки триъгълник. Първата съпротива е 1.2850, последвана от 1.2930. Непосредствена подкрепа има на 1.2650. Пробив надолу на това равнище може да ни даде по-нататъшно мечешко движение към 1.2450, а след това и към 1.2333. Индикатора CCI е в прекупна зона и в посока надолу на четиричасовата графика, което предполага потенциален низходящ натиск.

GBP/USD

Паунд/долар направи опит за понижение в четвъртък. Двойката удари дългосрочната низходяща цел 1.4607, дори достигна дъно по-ниско на 1.4559. Това би трябвало да задържи низходящия сценарий непокътнат. Въпреки това, обаче имаме възходяща дивергенция между CCI и актуалната цена на чeтиричасовия таймфрейм, което сигнализира за потенциална корекция нагоре. Моделът по двойката е смесен в близка перспектива, но все още е в мечи сценарий в дългосрочен период. Най-близката съпротива е 1.4990. Подкрепа е 1.4607. Последователно движение под това ниво би трябвало да предизвика по-нататъшен импулс надолу към района на 1.4400. Индикатора CCI току-що премина нагоре линията -100 на четиричасовата графика, индикирайки известен възходящ натиск.

USD/JPY

Вчера долар/йена направи корекция нагоре. Двойката направи връх на 98.28, а деня закри на 97.68. От по-дългосрочна гледна точка, колкото по-дълго двойката остане под 98.50, низходящият сценарий ще остане непокътнат. Моделът на търговия остава смесен с низходящи сигнали в по-дълги срокове. Първата подкрепа се вижда на 96.50. Непосредствена съпротива за днес е вчерашният връх 98.28. Стохастиците и RSI са неутрални към възходящи, сигнализирайки че консолидационни към по-високи цени са възможни в близките дни. CCI е в неутрална зона на четиричасовата и дневната графики, но премина надолу линията 100 на часовия таймфрейм, давайки сигнал за понижение.

USD/CHF

Вчера USD/CHF направи нерешително движение, като отвори и затвори почти на една и съща цена (1.1865 и 1.1871) и сформира друго „дожи" на дневната графика. Изглежда засега по-нататъшна възходяща сила е доста ограничена. Моделът остава смесен за днес, но все още сценарият е възходящ в дългосрочни перспективи. Първата съпротива е 1.2000. Най-близката подкрепа се вижда на 1.1800, последвана от 1.1710. CCI е на път да пробие надолу линията 100 на дневната графика, което е сигнал за потенциален низходящ натиск. Закриване под 20-дневната МА (moving average) ще потвърди, че краткосрочния връх е сформиран.

Финансова къща Популярна Каса

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.