Въпреки международната кредитна криза, най-богатите по света няма да се откажат да купуват и продават недвижими имоти на баснословно високи цени, пише PropertyWire.

Луксозен пентхаус на 78-ия етаж на Time Warner Centre в Манхатън беше обявен за продажба на цена от 65 млн. долара, което го превръща в най-скъпия имот на пазара в Ню Йорк в момента.

Купувачът на жилището ще плати 78 310 долара за кв.м., както и месечна такса за поддръжка на сградата в размер на 13 361 долара и други видове такси, възлизащи на 16 332 долара.

Ако например вие решите да закупите жилището с ипотечен заем със срок на погасяване от 25 години, то месечната ви вноска ще бъде около 400 хил. долара.

Апартаментът, разположен в централната част на Ню-Йорк, е едно от най-луксозните жилища, предлагани в метрополиса. Той разполага с 5 спални, включително стая за гости, две гардеробни, кабинет и собствен спортен салон. Бъдещия собственик ще има на собствено разположение и библиотека, трапезария с изглед към Хъдзън ривър и собствен кино-салон.

Сегашният притежател на жилището Джое Рикетс е платил за него само 29.2 млн. долара при покупката през 2006 г.