Една от най-известните и големи английски компании, специализирани в инвестирането в недвижими имоти, официално стъпи на българския пазар с голям проект за търговски център в Благоевград. Предвидените средства за Централна и Източна Европа (Украйна и България) възлизат на 1 млрд. евро.

Focus Mall в Благоевград ще отвори врати за всички свои клиенти през 2011 г. Триетажният Focus Mall ще се намира между двете главни улици „Свети Димитър Солунски" и „Васил Левски". Търговският център ще предлага на посетителите си разнообразие от магазини, заведения и киносалони. Предвиден е и паркинг с капацитет за 500 коли на няколко етажа. Lambert Smith Hampton е компанията консултант по отдаването на площите във Focus Mall.

Политиката на Parkridge е да позиционира своите обекти в централните части на градове с население от 100 000 до 500 000 души.

Проектанти са Студио МОФО, които имат своя принос в изготвянето и на проектите за търговския център в Бидгожч, както и за сгради в Гливице, Пьотрков Трибуналски и Староград Гдански в Полша.

Parkridge Holdings е лидер на пазара за недвижими имоти в Англия. Тя е специализирана в купуването на стари комплекси и в трансформирането им в модерни сгради за развлечения, в търговски центрове или жилищни комплекси. Най-известните проекти на холдинга са Marina в Брайтън и Cinema Millennium в Лондон. В България компанията Parkridge Holdings функционира чрез Parkridge Retail България.