Инвестиционната компания в сферата на недвижимите имоти Equest Balkan Properties обяви завършването на процедурата по продажбата на City Center Sofia в столицата на Heitman European Property Partners III.

Сделката за продажбата на търговския център, чиято площ е 22.910 кв. м започна 19 септември, като вчера окончателно беше уточнена продажната цена и прехвърлянето на собствеността.

Според договора цената, която Heitman European Property Partners III е заплатил за City Center Sofia, е 101.5 млн. евро, става ясно още от съобщението на Equest.

Heitman беше избрана за купувач заради добрата репутация, която има на европейския пазар за търговия на дребно, уточняват от Equest. Изборът за купувач е още по-важен, особено при сегашните условия на пазара.

От Equest Balkan Properties изразяват желание да работят отново в бъдеще с екипа, който отговаря за пазарите в Централна и Източна Европа.

От компанията са позитивно настроени за финансовото си положение през следващата година, като се надяват да успеят да завършат всичките си строителни обекти.

Още по темата:

Equest продаде City Center Sofia Mall за 101.5 млн. евро