Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка, е избран за член на управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) от делегатите на организацията на Общо събрание на 25 ноември 2008 г., съобщиха от банката за Profit.bg.

КРИБ е неправителствена организация, която работи за подобряване на бизнес климата в страната, съдейства за повишаване конкурентоспособността на българската икономика, както и за подобряване условията за увеличаване на активите на своите членове. Организацията представлява работодатели във всички сектори на икономиката. Членовете на управителния съвет имат двугодишен мандат с възможност за преизбиране.

Антъни Хасиотис оглавява осемте дъщерни дружества на Юробанк И Еф Джи Груп в България. Той е главен изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на Пощенска банка (с правно име „Юробанк И Еф Джи България" АД).

Преди да заеме поста главен изпълнителен директор в банката, Антъни Хасиотис е бил председател и главен изпълнителен директор на General Bank of Greece от 2002 г. През 2001 г. той е зам.-управител и зам.-председател на борда на директорите на Земеделска банка на Гърция. През 1999 г. е работил като регионален мениджър на Barclay's Bank за Гърция. От 1982 г. в продължение на 17 години той заема ключови мениджърски позиции в Ситибанк в различни държави (САЩ, Саудитска Арабия, Венецуела, Коста Рика, Гърция). Също така е бил част от висшия мениджмънт в Мелън Банк в Питсбърг, САЩ и Лондон, Великобритания.

Антъни Хасиотис притежава магистърска степен по международен финансов мениджмънт от American Graduate School за международен мениджмънт в Аризона и бакалавърска степен по икономика от University of Arizona, САЩ. Учил е също в City University Business School - Лондон и University of Florence, Италия. Владее гръцки, английски, френски, италиански и испански език.

Той е бил финансов управител на AmCham в Коста Рика и член на AmCham в Атина. В Гърция той е участвал в Съвета на директорите на - Атинската фондова борса, Асоциацията на гръцките банки, Фондацията за проучване на икономиката и индустрията (IOBE) и на Междубанковите системи SA (DIAS).

В момента той е председател на борда на директорите на Гръцкия бизнес съвет в България, първи вицепрезидент и член на борда на директорите на AmCham в България. До април 2008 г. Хасиотис също така е член на борда на директорите на Българския форум за бизнес лидери в България в продължение на 3 години. През 2007 г. получава наградата „Банкер на годината" на в-к „Банкеръ".