Третата най-голяма швейцарска застрахователна компания - Swiss Life, ще ревизира финансовите си таргети в следващите месеци и ще ги обяви на 24 март, заедно с резултатите си за цялата 2008 г., информира Reuters.

Измежду целите на Swiss Life в краткосрочен период също така е и разрешаването на положението с германската пенсионна компания MLP, в която швейцарският застраховател наскоро закупи 24.32-процентен дял.

Главният изпълнителен директор на MLP Уве Шрьодер-Вилдберг призова Swiss Life в интервю в швейцарски вестник да намали дела си до под 20% и да разясни намеренията си.

От Swiss Life вече обявиха, че не планират да отправят оферта за враждебно изкупуване на MLP, която неведнъж е заявявала, че иска да остане независима компания.

Swiss Life също така обяви, че няма проблеми с ликвидността и че изискванията за рефинансиране в средносрочен план са подсигурени.

Swiss Life обяви през ноември, че ще освободи около 200 служители с цел намаляването на разходите с 90 млн. швейцарски франка (74.57 млн. долара) до 2012 г., след като предупреди за спад в печалбата и беше намалила дивидента си две седмици преди това.