Обърнете внимание на тези няколко фактора, когато купувате имот с цел да го препродадете по-късно. За да сте сигурни, че инвестицията ви е разумна и цената на вашето жилище няма да пада, сайтът RealestateABC съветва да помислите за следните неща, когато го избирате:

Двор и градина

Цената на имотите определено е съсредоточена върху сградата, но и дворното място е от значение.

Първо, трябва да кажем, че формата на двора е добре да бъде квадратна или правоъгълна. Дворове със странни форми не са любими на повечето купувачи.

Второ, ако градината е оформена по невероятен начин, може да ви завишават цената заради впечатляващия й вид. Най-добрия вариант е градината да бъде средно добре поддържана, така вие ще сте тези, който ще я подобрите и ще оберете ларвите.

Красива гледка

Гледката често е причина за това един имот да държи висока цена, но не винаги. Финансова криза е и все по-малко хора са готови да дадат много пари само заради едната гледка.

Големина

Във всеки квартал има големи и малки къщи. Ако целта на покупката ви е препродажба, не избирайте най-голямата в района. Когато хората търсят имот, те сравняват с цените на най-близките къщи. Ако те са по-малки и съответно по-евтини, това ще направи вашата сделка по-трудна. Обратното - ако преобладават по-големи къщи, това може да дръпне цената на една по-малка нагоре. Не забравяйте, че много хора предпочитат семпъл и достъпен имот в престижен квартал, отколкото много голяма къща в по-лош.

Според статистиката най-популярни са двустайните и тристайните жилища. Не казваме, че да се шириш в петстаен апартамент е лошо, но ако кризата се задълбочи, пазарът за тези жилища ще бъде по-свит.

Бани и спални

Добре е в един апартамент да има две бани, а за къща, дори три. Това увеличава фактора удобство.

Килери, гараж и други сервизни помещения

Килерите са много важни. Напоследък е много модерно в спалните да има големи дрешници тип стая.

Кухнята

На всички им е писнало от кухните тип бокс, в които, като сложиш печка и хладилник, няма място за нищо друго. Голямата кухня с трапезария е много голямо предимство. Ако става въпрос за къща, кухнята трябва да има изход или да е разположена близо до задния изход или веранда, за да е по-удобно, когато стопаните правят барбекю или просто са решили да хапват на открито в горещините.

Камина

Камините са много уютни и вече ги правят не само в гостната, но и в другите стаи. Ако не сте много богати, обаче, не се изхвърляйте. Когато продавате къщата, новият собственик може да не ги оцени и да се окаже, че само сте потрошили пари за тях.

Басейн

Басейните днес вече не са чудо невиждано като едно време. Много семейства с малки деца дори предпочитат да нямат такъв.

Ако все пак настоявате, има едва съвета - непрактично и неестетично е, когато басейнът заема целия заден двор, до оградата. Ако мястото е малко, може би е по-добре да се съобразите с това, за да не стане като „На прасе звънче." И второ - гледайте да си купите къщата с готов басейн. Да плащате на майстори да копаят и тепърва да го построят ще ви коства повече нерви и пари.