Щатска организация, работеща за държавните регулаторни органи в застраховането, е одобрила няколко предложения за промени от страна на животозастрахователната индустрия в последните седмици, информира Reuters, позовавайки се на Wall Street Journal.

Предложенията са свързани главно с намаляването на изискванията за капитала и резервите на застрахователните компании.

Експертите от Националната асоциация на застрахователните пълномощници (NAIC) са одобрили няколко от деветте предложения на индустрията, според вестника.

От NAIC са обявили, че могат да преразгледат капиталовите изискванията за животозастрахователите и да направят корекции в свързаните с риска капиталови изисквания по предложение на търговската организация Американски съвет на животозастрахователите (ACLI).

От ACLI, която е помолила промените да бъдат въведени до края на годината, смятат, че те ще помогнат на животозастрахователните компании да "пренасочат средства за ликвидност и капитализация."

Промените ще освободят между 22 млрд. долара и 28 млрд. долара средства в индустрията, според ACLI.

Животозастрахователите търсят начини да увеличат наличните си средства, след като натрупаните инвестиционни загуби през последното тримесечие се отразиха на капитала им и попариха надеждите на инвеститорите, че секторът ще излезе от кредитната криза без големи поражения.