Продажбите на имоти във Великобритания за изминалия месец ноември са били най-ниските откакто се прави такава статистика, сочат последните данни на RICS.

Това е поредното неоспоримо доказателство, че забавянето в британския имотен сектор продължава и никой не се наема да прогнозира докога ще продължи то.

Според изнесените данни, лицензираните членове на RICS са докладвали за реализирани средно 10.6 продажби на недвижими имоти. За столицата Лондон реализираните продажбите са даже още по-ниски.

Недвижимите имоти на един агент също са намалели с повече от 78%, става ясно от данните предоставени от продавачите. Последните напоследък предпочитат да дават имота си под наем, отколкото да го продават.

Все пак броят на новите купувачи падащи се един агент по недвижими имоти се покачи за първи път от месец октомври 2006 г до сега. Това беше и един от първите признаци, че все пак има някаква надежда за британския имотен пазар.

В някои част на страната като северните Йоркшир и Хамбърсайд, агенциите за имоти отчитат известни повишение в цените за изминалия месец.