В рамките на процедурата по увеличение на капитала на ЗД ЕвроинсАД, мажоритарният акционер Евроинс Иншурънс Груп ЕАД (ЕИГ) записа максимално допустимия съгласно закона брой акции от новата емисия от увеличението на капитала, въз основа на притежаваните от него права, при съотношение между издадените права и новите акции 4 към 1.

Евроинс Иншурънс Груп ЕАД записа 1 753 542 акции от увеличението на капитала, като в първия ден за търговия на правата на борсата - 22 декември, внесе пълния размер на емисионната стойност на записаните акции 7 014 168 лв. по набирателната сметка в Банка Пиреос България и записа 70.14% от предложените акции, гласи корпоративно съобщение в x3news.

Съгласно условията на подписката, публичното предлагане се счита за успешно при записване на минимум 50% от новата емисия акции, което условие фактически вече е изпълнено.

Крайният срок за записване на акции от новата емисия е 23 януари 2009 г., напомнят от Евроинс АД.

Към момента са изтъргувани 153 акции на застрахователя в диапазона от 2.8 - 2.85 лв. (последна цена). Повишението е от 1.82%, спрямо цената на отваряне.