Като цяло долара се заздрави още веднъж през азиатската сесия, повишавайки се против повечето от основните валути. Силата на американската валута е реакция от негативните фондови пазари, като търговците се опитват да запазят сигурността на боновете. Днес икономическият календар е пренаситен с публикуването на данни, така че е доста вероятно да има силен моментум на пазарите по време на европейската сесия и след нея.

EUR/USD

Вчера евро/долар направи възходяща корекция. Двойката достигна връх на 1.3746 и затвори на 1.3644. Значителното покачването не беше изненада след като двойката удари подкрепата 1.3300, но само движение над 1.3850-1.3900 може да бъде разглеждано като потенциално нарушаване на мечешкия сценарий. Непосредствена подкрепа има на 1.3550. Пробив под това равнище може да предизвика по-нататъшен низходящ импулс с тестване на 1.3300 още веднъж. Индикатора CCI е в неутрална зона на четиричасовия таймфрейм. Тъй като ЕЦБ няма да заседава днес, а на 15.01, то преди публикуването на решението на Банка Англия по лихвите, еврото ще се полза по-скоро с по-голямо търсене, отколкото паунда.

GBP/USD

След пробива на психологическата съпротива 1.5000, вчера паунд/долар направи значително покачване, достигайки връх на 1.5281. По-нататъшният бичи сценарий бе отхвърлен и двойката бързо се срина като закри деня на 1.5101. Пробив надолу от 1.50 може да доведе до низходящо движение и може би ранна фаза на завършване на текущия краткосрочен бичи тренд (корекция). CCI е в прекупна зона и на път да премине надолу 100 на четиричасовата графика, което предполага потенциален низходящ натиск. Днес е заседанието на Английската централна банка, на което според прогнозите лихвеният процент ще бъде намален до 1.5%. Такова огласяване на решението ще задържи биковете от прекомерна активност.

USD/JPY

Вчера долар/йена направи корекция надолу. Двойката достигна дъно на 92.33 и затвори на 92.63. На дневната графика се вижда как тя не успя да пробие силната съпротива 94.60. Този факт може бе ще доведе до край на текущата краткосрочна възходяща корекция. На четиричасовия таймфрейм CCI е в прекупна зона и на път да премине надолу линията 100, предполагайки потенциален низходящ натиск. Първата подкрепа се вижда на 91.60. Пробив под това равнище може да предизвика по-нататъшен мечи сценарий към 90.00. Непосредствена съпротива е 93.40.

USD/CHF

И долар/франк направи низходящо движение вчера. Двойката достигна дъно на 1.0868, но закри деня по-високо, на 1.1013. Все още имаме валиден бичи канал на четиричасовата графика, като досега долната линията на канала е доста силна подкрепа и предпазва двойката от по-нататъшно низходящо движение. Сигналите остават възходящи и с цели в района на 1.1410. Ниво на подкрепа имаме на 1.0950.

Финансова къща Популярна каса

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.