EUR/USD

Слабостта на еврото продължи и през вчерашния ден. Низходящият канал на дневна база продължава да е валиден. Психологическото равнище от 1.3000 бе преодоляно без значителни тестове, което показва, че силата на долара не е изчерпана и може да се очаква слизане до нива около 1.2710, последвано от 1.2500.

Пазарът обича кръглите цифри и е много вероятно на такова ниво да намери подкрепа. Днешният ден е белязан от встъпването в длъжност на новия американски президент Барак Обама. Пазарът е в очакване на бързи действия от страна на новата администрация.

Това ще повлияе сериозно върху настроенията и очакванията на играчите и волатилността е напълно възможно да нарасне сериозно. Моделът в краткосрочна перспектива остава низходящ. Краткосрочна подкрепа са нивата 1.2780, последвано от 1.2515.

Краткосрочна съпротива представляват нивата 1.3305, последвано от 1.3610. Техническите индикатори започват да достигат до подценени зони, което е предпоставка за корекция в низходящото движение.

GBP/USD

Британската лира се понижи сериозно през вчерашния ден. Причина за това бе най-голямата корпоративна загуба в британската история от страна на Royal Bank of Scotland. Двойката загуби близо 400 пипса, като продължава да е под натиск и през днешния ден с понижение от 200 пипса до 1.3755.

Триъгълната формация на дневна база беше преодоляна в посока надолу. Потенциална съпротива е долната страна на триъгълника на нива около 1.4220. Свободното падане на лирата от последните 3 дни може да доведе до нива под психологическата граница от 1.3500.

В момента двойката достига до осемгодишно дъно. Това е ключово ниво. Вероятността за задържане около нея не е малка, защото слизане надолу би имало негативно отражение върху икономиките. Техническите индикатори на месечна база показват изключително подценени нива, но не трябва да се забравя, че могат да станат още по-подценени.

USD/JPY

На дневна база се оформя симетричен триъгълник с потенциал за низходящо движение. Цената достигна 50% корекция по Фибоначи и започна да губи от силата си. Потенциално ниво на подкрепа е около 88.45 (предишна подкрепа), последвано от 86.80.

Спадът на фондовите пазари ще добавят допълнително сила в йената и слизания под 86.60, макар и маржинални, не са изключени. Краткосрочна съпротива са нивата 90.70, последвано от 92.15.

USD/CHF

Двойката проби зоната на консолидация и достигна до 1.1461. Там за момента намира съпротива от страна на МА 50 и 61.8% корекция по Фибоначи. След два неуспешни теста вероятността за корекция нараства.

Краткосрочните нива на подкрепа са 1.1355, последвани от 1.1075. Техническите индикатори показват потенциал за продължение на възходящата посока. RSI проби нивото 50, което показва позитивната настройка на играчите.

Финансова къща Популярна каса

* Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.