Отскачането на водещите индекси и излезлите продажби на жилища в САЩ, силният отчет за PPI и потребителското доверие в Австралия, както и разговорите за стимулиращи мерки от Япония, помогнаха за всеобщо покачване и изпратиха Nikkei и S&P/ASX рязко нагоре до най-високите нива за сесията през последния час на търговия. Пазарите в Хонг Конг и Кореа остават затворени заради честването на празниците, свързани с Лунната Нова година.

EUR/USD

Евро/долар направи възходяща корекция вчера. На дневната графика имаме сформирани 2 чука, последвани от бича свещ. Пробив над трендлинията и 23% ниво на Фибоначи (от 1.4719-1.2764) би трябвало да потвърди бичото обръщане на сценария с цели в района на 1.3500. Краткосрочните сигнали са възходящи, но основният низходящ сценарий остава валиден.

Най-близката подкрепа се вижда на 1.3150, последвана от 1.3050. Непосредствена съпротива има на 1.3250. Последователно движение над това равнище може да доведе до по-нататъшен бичи моментум. Индикаторът CCI току-що премина надолу линията 100 на часовата графика, предполагайки потенциален низходящ натиск с тестване нивата на подкрепа.

GBP/USD

Сформираният чук на дневния таймфрейм ни даде валидно предупреждение за потенциалното възходящо обръщане вчера. Паунд/долар коректира нагоре, достигайки връх на 1.3994 и закривайки на 1.3993. Двойката направи над 500 пипса движение, достигайки през азиатската сесия до 1.42, подкрепено от общите печалби на финансистите във Великобритания и оптимистичните новини за Barclays.

Сигналите остават възходящи с цели на бичата корекция в района на 1.4210, но основният низходящ сценарий се запазва валиден. CCI проби надолу линията 100 на часовата графика, индикирайки потенциален натиск за надолу с тестване нивата на подкрепа 1.3940 и 1.3800.

USD/JPY

Долар/йена направи вчера умерена корекция нагоре. Двойката се покачи до върха 89.68 и закри деня на 89.09. Освен CCI дивергенцията, наблюдавана на четиричасовата графика, нарушеният мечи канал и преминаването на индикатора нагоре от 100 би трябвало да подкрепят изгледите за покачване.

Сигналите остават възходящи краткосрочно с цел в района на 90.90. На дневния таймфрейм CCI току-що проби нагоре -100, предполагайки потенциална възходяща перспектива.

USD/CHF

Долар/франк не успя да продължи бичия сценарий вчера. Низходящият канал на четиричасовата графика бе нарушен надолу. Днес може да имаме още една корекция надолу с тестване на 1.1200. В близко бъдеще сигналите остават низходящи, но основният възходящ сценарий не е приключил още.

Първата съпротива се вижда на 1.1450, последвана от 1.1500. CCI премина нагоре линията -100 на часовия таймфрейм, сигнализирайки за потенциален възходящ натиск с тестване нивата на съпротива.

Финансова къща Популярна каса

*Мнението, изразено в този материал, не представлява препоръка или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.