Основно събитие днес е излизането на решението за основния лихвен процент на Фед в САЩ. Федералният резерв заседава два дни на среща по паричната политика и ще бъде интересно да се види дали те са отчаяни достатъчно, за да въведат радикални програми, които да подтикнат ентусиазма на инвеститорите. С лихви почти на нула, ново понижение не се очаква, но централната банка, е под натиск да предприеме някакви по-нататъшни действия. Дотук техните усилия, които включваха 500 б.п. съкращение спомогнаха да се избегне превръщането на рецесията в депресия, но все още трябва да се стабилизира икономиката. Последната серия от икономически данни показва, че икономиката на САЩ е все още с тенденция към понижение и в низходящ тренд. Решението на FOMC относно лихвата може да бъде неочаквано за щатския долар, но ако Федералният резерв е отчаян достатъчно, те все още имат силата да изненадат пазарите.

EUR/USD

Евро/долар не направи съществено движение вчера. Двойката опита да се покачи, достигайки връх на 1.3330, но по-нататъшната възходяща сила бе ограничена и затвори по-ниско на 1.3160. Сигналите засега са неутрални. На часовата графика можем да видим, че еврото се движи в диапазон между 1.3328 - 1.3136, индикирайки, че се намира в консолидационна фаза след възходящата корекция. Пробив на правоъгълника ще ни даде по-ясна посока на движение и може да стане знак за продължение на бичата корекция към 1.3500. Бившата трендлиния на съпротива сега би трябвало да се окаже като равнище на подкрепа. Съответно непосредствена зона на подкрепа се вижда в района на 1.3050-1.3100. Последователно движение над това равнище може да доведе до по-нататъшен бичи моментум. Индикатора CCI е в неутрална зона на часовия и дневния таймфрейми.

GBP/USD

Вчера паунд/долар имаше възходящ импулс. Двойката направи връх на 1.4241, но закри по-ниско на 1.4129. Все още имаме възходящ канал на часовата графика и в същото време правоъгълна формация, която подсказва консолидационна фаза. Пробив на правоъгълника ще ни даде по-ясна посока на движение. Успешен пробив на горната граница на диапазона ще доведе до покачване в района на 1.4400. Краткосрочните сигнали са неутрални, но възходящия корекционен сценарий е все още непокътнат. CCI се намира в прекупна зона и е в посока надолу на четиричасовата графика, сигнализирайки за потенциален низходящ натиск.

USD/JPY

Долар/йена не успя да продължи възходящия импулс във вторник. Двойката направи колебливо движение, като отвори и затвори деня на почти една и съща цена (89.09 и 88.97). На четиричасовия таймфрейм се вижда как двойката се търгува в рейндж между 90.20 - 88.20 от 21 януари. Бившата трендлиния съпротива сега става важна подкрепа. Първото равнище на подкрепа е на 88.50. Краткосрочна съпротива има на 89.50.

USD/CHF

След като коректира надолу в понеделник, вчера долар/франк направи умерен възходящ импулс. На часовата графика се вижда, че след низходящата корекция, сега двойката се търгува в сформирания правоъгълник (от 1.1430 - 1.1330). Първата съпротива е 1.1545, последвана от 1.1720. CCI е в неутрална зона на дневната графика.

Финансова къща Популярна каса

*Мнението, изразено в този материал не представлява препоръки или съвет за покупка или продажба. Изразените прогнози покриват очакванията на автора на материала и могат да не се сбъднат.