Компанията за финансови услуги Изи Асет Мениджмънт АД спечели проект „Изи Академия" за повишаване професионалната квалификация, усъвършенстване на ключовите компетентности, мотивация и кариерно развитие на служителите по ОП "Развитие на човешките ресурси" на ЕС, съобщиха от компанията за Profit.bg.

Проектът е на стойност близо 1.6 млн. лв. Той ще бъде реализиран през следващите 18 месеца и по него ще бъдат обучени 1 311 служители (над 75% от ангажираните в компанията) на всички позиции в дружеството. Обученията, в които ще участват и външни организации, включват квалификационни курсове по продажби, комуникации, презентации, компютри, мениджмънт и др.

"Нефинансовите методи за стимулиране на персонала като специализираните обучения напоследък изместват финансовите от първото място в класацията на критериите, според които служителите се чувстват стимулирани да работят по-добре. Европейските фондове предлагат чудесна възможност за финансиране на проекти за развитие на човешките ресурси", смята Йорданка Шуманова мениджър "Човешки ресурси" на Изи Асет Мениджмънт АД.

Общата стойност на проекта възлиза на 1 590 861.42 лв. Около 42% от нея са собствено участие на компанията, останалите 58% се отпускат безвъзмездно от Европейски социален фонд 2007 - 2013 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007 - 2013 г".

Партньори по проекта на дружеството са обучителните организации "Заедно" ЕООД, „Ню Харайзънс" ЕООД и други. Междинно звено по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" е Агенцията по заетостта, а консултант по проекта - консултанска компания "Делойт".