Мистериозният благодетел днес бе седнал при минусова температура зад импровизирано гише на "Таймс Скуеър" и раздаваше долари на стотици минувачи. Той си бе сложил над гишето табела "Спасително гише" и даваше по най-малко 50 долара на всеки, а понякога и повече, скрит зад тъмни очила и дълбоко нахлузена вълнена шапка.

На опашката имаше хора, които чакаха повече от 5 часа. Всъщност Бил, както сам се нарече, не е съвсем безкористев в благотворителния си жест.

Той прави реклама на интернет сайт за малки обяви "www.bailoutbooth.com."

Това обаче не е и само заради рекламата уверява говорителя Дрю Тайбъс, а защото той също така иска и да помогне на хората също както правителството се притича на помощ на банки и компании.

Всеки, който получава пари, трябва от своя страна да разкаже за своите проблеми на асистент с микрофон и камера. Днешният втори ден от операция "Спасително гише" е и последен в Ню Йорк.

След това Бил ще отиде във Вашингтон, Бостън и Филаделфия, заяви говорителят, който увери, че филантропът смята да раздаде половин милион долара.

"Бил не може да ви каже името си. той счита, че е твърде рисковано. Всички разбират, че има пари и нещо може да се случи", обясни Дрю Тайбъс. Той в същото време предупреждава онези, които може да се изкушат от парите, че в будката, както и наоколо има бодигардове, които са въоръжени.

Източник: БГНЕС