Русенец "изобрети" газирана ракия. Така нашенецът предлага да потушаваме стреса си след тежкия работен ден с анасонлийка на мехурчета. По уникалната технология Висарион Димитров може да газира всякакъв друг вид твърд алкохол.

35-годишният изобретател се оказа стеснителен и затова неговият адвокат разказа, че освен газирана ракия, Висарион е изобретил бира с аромат на мента, цветен зеленчуков хляб, който е много интересен не само с външния си вид, но и с високото съдържание на полезни вещества, които се влагат в него, за да се постигне цветния ефект.

Русенецът притежава патент за производство на газирания концентрат със съдържание на алкохол над 30%. Първият експеримент направил с приятели в домашни условия. Примитивно газирали неголямо количество ракия. Резултатът бил впечатляващ и с друг алкохол - джин и водка.

Справка в патентното ведомство показала, че изобретението на русенеца няма аналог в света и през март 2008 г. получил патент за полезен модел. Съществува вероятност с газираната ракия човек да се напива по-бързо, защото въглеродният диоксид спомага за по-лесното разграждане на алкохола в кръвта. Опиталите вече твърдят, че и махмурлукът минава доста по-бързо.

Единственото условие е ракията да е охладена до 10 градуса, тъй като в противен случай ефектът не бил добър. Изобретателят е сигурен, че продукта ще се приеме добре на пазара. Затова усилено търси производител, който да закупи патента и да започне масово да бутилира газирана ракия или друг вид твърд алкохол.

Източник: Нова телевизия