Вдовицата на покойния американски ТВ продуцент Аарон Спелинг е обявила за продажба имение в луксозния квартал Холмби Хилс в Лос Анджелис на стряскащата цена от 150 млн. долара, превръщайки я в най-скъпия дом на имотния пазар в САЩ в момента, пише AP.

Огромната къща в стил френски замък е разположена на имение с големина повече от 4.6 акра и е най-големият дом в област Лос Анджелис. В съседство се намират Голф клуба на Лос Анджелис и къщата на собственика на сп. Плейбой.

Спелинг, който е продуцирал сериали като "Ангелите на Чарли," "Династия" и "Бевърли Хилс 90210," умира през 2006 г.

Вдовицата на продуцента е използвала кучето си порода териер, за да избере най-добрия брокер на недвижими имоти за продажбата на къщата. Всеки път когато тя разговаряла с някого от кандидатите кучето било пускано в стаята и тя следяла реакциите му. Ако кучето не ги харесвало, тя просто ги премахвала от списъка си.

Потенциалните купувачи обаче няма да бъдат подлагани на подобна проверка, според Спелинг.

Къщата е на три етажа и e построена през 1991 г., като според някои публикации в нея има повече от 100 стаи. Самата Спелинг не знае точния им брой.

Независимо от огромния брой на стаите, сем. Спелинг са имали предназначение за всички. В къщата има алея за боулинг, винарска изба, стая за дегустации на вина, стая за опаковане на подаръци, стая за съхраняване на сребро, в която се контролира нивото на влагата, библиотека, фитнес зала и медийна стая.

Киносалонът пък е един от любимите на настоящата собственичка на къщата. Системата за прожектиране на филми излиза автоматично от пода, докато в същото време щорите се спускат върху прозорците.

Къщата разполага и с голяма мансарда, в която има фризьорски салон и салон за красота. В огромното имение има и отделно крило за прислугата, включително кухня, седем спални, пет камини и четири мокри бара.

В двора на къщата има тенис корт, фонтани, водопад, басейни и спа и 16 гаража за автомобили.В имението също така има градина в стил 18 век, градина с рози на покрива и градина с цитрусови дръвчета.

Спелинг планира да смени живота си в къщата с луксозен мезонет в Лос Анджелис, който е закупила миналата година за 47 млн. долара.