Испанският строителен гигант "Юропея" от инвеститорската група "Хеститрам" е е избрал 300 дка земя, собственост на община Полски Тръмбеш, за изграждане на логистичен център.

Община Полски Тръмбеш и испанската група ще създадат смесено дружество, което трябва да изгради 720 складови бази на един и два етажа, с 4000 паркоместа за клиенти и офиси клас А. Достъпът до складовете в логистичния център ще бъде денонощен, а на разположение на клиентите ще има асансьори. Предвидено е изграждането и на обслужващи ресторанти, център за битови услуги и банков салон.

Инвестицията е около 300 млн. евро. Вече е подготвен меморандум за съгласие по впечатляващата сделка, а следващата стъпка е да се промени предназначението на земята, върху която е предвидено да се направи логистичния център.

Стратегическото местоположение на града е основния фактор, повлиял решението на испанските партньори. Испанският гигант вече има завършен един подобен проект в България, който се намира близо до Елин Пелин.

Междувременно вече се подготвя стартът на завода за производство на ток от слънчева енергия, който ще бъде изграден в село Климентово. Инициативата е на швейцарската фирма "Натура Елементс" и на фабрика за екопанели в Полски Тръмбеш.

Източник: БГНЕС