Трети месец поред се наблюдава значителен ръст на руските туристи, които желаят да посетят България. Това показват данните за издадените от началото на годината визи в консулството ни в Москва.

България е сред предпочетените страни за лятна почивка, които въпреки кризата продължават да привличат все по-голям брой руски туристи. От началото на годината са издадени близо 26% повече визи в сравнение със същия период на милата година. Увеличава се както броят на организираните туристи, така и на индивидуалните посещения- това са предимно хора, закупили имот в България.

Налице са всички предпоставки тази тенденция да се запази и през следващите месеци, което означава, че България ще отчете ръст на руските туристи през тази година в сравнение с миналата, убеден е консулът ни в Москва Николай Панайотов.

Визовите облекчения и подобрената работа по издаването на документите също изиграха своята роля.

Според информация на руската агенция „Туринфо", рейтингът на българското консулство за една година е скочил от 24-то на трето място.

От началото на идната седмица влиза в сила и решението за премахване на таксата от 11 евро, събираната от изнесения визов център.

Източник: БНР