С 3 160 241 лв. правителството ще подкрепи инвестиционния проект "Бизнес Парк София", съобщиха от правителствената информационна служба.

Със средствата ще се финансира изграждането на последния етап от пътната и ВиК техническа инфраструктура на „Бизнес Парк София" от "Линднер Холдинг", Германия. Инвестиционният план е сертифициран от Българската агенция за инвестиции. Проектът е завършен и досега в него са вложени около 162.3 млн. лв.

"Бизнес Парк София" включва построяването на модерен бизнес комплекс, разположен в югоизточната част на София - между Околовръстното шосе и бул. "Ал. Малинов". Общата му площ е 220 хил. кв. м. От тях 100 хил. кв. м са парково пространство, а останалите 120 хил. кв. м са корпоративни и търговски сгради.

Реализирането на проекта е важно както за разширяването на търговската и бизнес инфраструктура на столицата, така и за разкриването на нови работни места и повишаването на жизнения стандарт на жителите от района. Подобряването на инфраструктурата в тази част на София (южната дъга на Околовръстния път) е от ключово значение за столицата и ще бъде от полза за целия транспортен трафик.