Предстои стартирането на няколко големи строителни обекта и можем да кажем, че Търговище започва здраво да строи. Това съобщи кметът на общината д-р Красимир Мирев на специална пресконференция днес.

Той обясни, че не става въпрос за малки и средни обекти от капиталовата програма. Единият от проектите е за водоснабдяването на селата около Черковна - Търновца, Преселец, Копрец, Драгановец, с вода директно от язовир Тича. Водопроводът ще е с дължина 18 км. И ще струва около 6 млн. лв. и трябва да приключи за две години.

По проект ще се реконструира и цялата улица „Страцин" в кв. Малчо Малчев". Ремонтът включва водопровод, канализация, асфалтова настилка и тротоар. Улицата е с дължина 420 м., а цената за всички реконструкции е 423 хил. лв.

Подписано е споразумение и започва изпълнението на проект за подобряване на водоснабдяването на селата Лиляк, Цветница, Пайдушко и Братово. Подадени са документи за ремонтирането на два свлачищни участъка по пътищата между селата Ловец - Острец и между Стража и Черковна. Те трябва да бъдат ремонтирани до края на годината.

Източник: БГНЕС