Броят на непродадените нови жилища в Букурещ продължава да нараства от началото на тази година, като един от най-големите проекти на пазара в момента предлага повече от 1 000 апартамента, сочат данни от анализ на Ziarul Financiar.

Според изданието най-много свободни жилища има в новопостроените проекти Greenfield и Ibiza Sol, разположени е северната част на румънската столица. Освен тях, непродадени имоти има и в комплексите Primavara Ghencea, Ten Blocks Militari, Pallady Residence in Titan, както и Metropolis Residence.

Значителният ръст в сектора и голямото търсене през последните няколко години продаваше близо 90% от новите жилища още преди да е завършен проекта, припомнят предприемачи в Букурещ.

Понижението в цените на жилищните имоти на румънския пазар също продължава, като в комплексите Primavara Ghencea, Ten Blocks, Metropolis, Confort City и Pallady Residence се предлагат апартаменти на цени под 1 000 евро за кв.м.

Най-скъпи остават домовете в северните квартали на Букурещ, където средната цена е около 1 200 евро за кв. М, но търсенето също е много слабо, сочат данни на агенции за имоти.