В рамките на проектните дейности по проект „Повишаване на знанията и уменията за качествена и ефективна комуникация при разкриване на информация пред държавните регулаторни органи и инвестиционната общност" по ОП „Административен капацитет" е изработена и функционира онлайн библиотека с материали, подпомагащи повишаване на знанията и уменията в областта на връзки с инвеститорите и разкриване на информация на целевата група - директори за връзки с инвеститорите, съобщиха за Profit.bg от фондацията.

Библиотеката е изпълнена под ръководството и със съдействието на партньора на фондация „Атанас Буров" по проекта Българската асоциация по връзки с инвеститорите (БАВИ).

Към момента библиотеката съдържа 321 материала по връзки с инвеститорите, включително разкриване на информация, корпоративно управление, капиталови пазари, корпоративни финанси, нормативна уредба, комуникация, макроикономика, полезна информация, включително добри практики, обучения и полезни връзки.

Тя съдържа и функция „търсене" по ключови думи, заглавие, автор и източник. Използвана е и за разпространение на изработени по проекта аналитични, информационни и образователни материали.

"С нейното изграждане и функциониране се създават условия за непрекъснатост в повишаването на квалификацията и компетентността на членовете на партньорите и други браншови организации от финансовия сектор", коментират от фондацията.