На 18 юни 2009 г, в Шератон Хотел София, ще се състои церемония по връчване на международните награди "НАЙ-ДОБЪР ПРОЕКТ" 2009 в областта на архитектурата и строителството.

Събитието се провежда за първа година в България, с тенденция да се превърне в ежегодно. Целта е привличане на нови инвеститори и спечелване на доверието им. Конкурсът се организира от Евро Дизайн ЕOOД и департамент на чуждестранните имоти на корпорация БЕСT в рамките на Годината на България в Русия

Първият списък с 13 номинирани обекта беше обявен официално в Русия по време на националната изложба среща на Премиер-Министрите Путин и Станишев, а в България - на 25 април в х-л Хилтън на изложението VIP строителство, където получиха сертификати за номинация.

До настоящия момент, номинации са получили 21 обекта. Още три очакват обработка на подадените си заявки. Приемането на заявки за участие и номинации приключва на 14 юни 2009. Всеки обект, който кандидатства за престижните награди „Най-добър проект" 2009 се оценява по десетобалната система по следните критерии: местоположение, архитектура, инфраструктура, интериори на обществени и жилищни помещения, качество на изпълнение (за реализираните проекти), екстериор и ландшафтен дизайн.