Дебитни карти, с които се извършват транзакции в реално време, директно по сметката е най-новата услуга, която MKB Unionbank предлага на своите клиенти. Нововъведението помага на картодържателите както в ежедневието, така и в екстремни ситуации, съобщиха за Profit.bg от банката.

Кредитната институция е сред първите у нас, която предлага авторизация на издадените от нея банкови карти он-лайн 24 часа в денонощието, директно в информационната система на банката, без необходимостта от поддържане на наличност по картата в Борика.

С новата система за авторизация картодържателите на банката имат в реално време достъп до своите средства по сметката, както през банкомат, така и през ПОС-терминал. Като допълнителна функционалност, клиентите могат да теглят пари от картата във всички финансови центрове на банката, без да е необходимо да носят и представят самата карта. Те могат без ограничения да плащат свои комунални услуги, вноски по кредити, лизинг и др.

„Практиката до сега в България бе наличността по картите да се обновява няколко пъти на ден - обикновено около обяд и в късния следобед. Сега вече ние не се налага да актуализираме достъпните за ползване средства, тъй като всяка транзакция се отразява на секундата директно по сметката. Ако сте внесли пари или са ви превели заплатата по картовата сметка след 13 часа, преди можехте да разполагате с тях едва в късния следобед, докато при нас сега те са налични и готови да работят за вас още от първата секунда след внасянето им", заяви Кохариг Паносян, ръководител отдел „Картов бизнес" в банката.

„Ако имате спешна необходимост от пари и сте далеч от дома, ваши близки могат да внесат по картовата сметка необходимата сума, която вие да изтеглите незабавно на банкомат или ПОС. Преди въвеждането на новата функционалност щеше да ви се наложи да чакате няколко часа, преди парите ви да „пристигнат" по картата. Представете си да ви потрябват в петък след 17 часа спешно пари - дори вашите близки да ги преведат веднага, вие щяхте да ги ползвате едва в понеделник. С новата ни функционалност те са налични при вас на секундата", каза още Паносян.

Към новия режим на работа ще мигрират и всички вече съществуващи дебитни карти, издадени от MKB Unionbank. Таксите по тях остават непроменени - 0.22 лв. за теглене от банкомат на банката и 0.52 лв. от устройство на друга банка в страната.