Въпреки спада на автомобилния пазар, застрахователна компания „Армеец" отчита ръст в бизнеса си в навечерието на "Автомобилен салон София 2009". Предварителните данни на дружеството за продажбите към 31 май т.г. показват 20% ръст на приходите на компанията. Премийният приход от застраховка „Каско на МПС" бележи ръст от 26% спрямо първия петмесечен период на 2008 г.

Официалните данни за първото тримесечие на т.г. пък компанията определя като много добри - ръст на премийния приход от 21%, увеличен приход по застраховка „Каско на МПС"с близо 3.8 млн.лв., което е ръст от 22% в сравнение със същия период на м.г.

През последните години развитието на застрахователния сектор е функция от случващото се на автомобилния пазар. През 2002 г. делът на автомобилното застраховане на общозастрахователния пазар е 59%, днес този дял е 72%. Реализираният ръст на пазара от 20 до 30% през последните няколко години, включително и в края на 2008 г., е главно в резултат на увеличените продажби на автомобили и достъпното финансиране при покупката им.

Последните данни, изнесени от Комисията за финансов надзор за общозастрахователния пазар към 31 март 2009 г., се различават от гореспомената тенденция. Ръстът на пазара е под 3%. По-голяма част от компаниите с позиции на пазара регистрират намаление на общите приходи. Застраховка „Каско на МПС" реализира спад от 2%.

На фона на тези данни, както вече съобщихме, "Армеец" е официален застраховател на Международния автомобилен салон, който започва утре и ще продължи до 21 юни в Интер Експо Център.

Компанията обосновава решението си да бъде официален застраховател на автошоуто с това, че през тази година бяха отложени почти всички събития, които стандартно присъстват в графика на световните автомобилни форуми, като изложенията в Бирмингам, Сидни, Лондон и редица други.

На фона на тази тенденция Асоциацията на автомобилните производители спази традицията и организира традиционното си автомобилно изложение. Застрахователната компания подкрепя изцяло това начинание като превенция срещу прякото отражението на финансовата криза в автомобилния сектор и свързаните с него отрасли и индиректно върху останалите сектори на българската икономика.

За дните на изложението компанията осигурява застрахователно покритие за всички експонати и посетители. Освен застрахователна защита ЗАД „Армеец" предоставя и преференциални тарифи по застраховка „Каско на МПС" за новозакупени автомобили.

Фирмата ще подарява ежедневно за дните на автосалона и по една застраховка на някой от посетителите на моторното шоу.

Припомняме, че в края на миналата седмица "Армеец" взе наградата за "Най-коректен застраховател в общото застраховане" за 2008 година.

Източник: insurance.bg