Оптимизмът започва да се завръща на британския жилищен пазар сочат данни от проучване на Британската асоциация, aboutproperty.co.uk

Според данни от анкета проведена през май над половината от запитаните прогнозират ръст в цените на жилищата със средно 1.4% за оставащите месеци до края на тази година, в сравнение с посочен спад от 6.1% от почти 100% от участниците в същата анкета през март и 7.1% през юни миналата година.

Броят на хората, които мислят, че сега е подходящ момент за покупка на жилища също се увеличава, като през май е достигнал 59% от всички анкетирани, става ясно още от изнесените данни.

Хората са на мнение, че най-лошото за пазара на недвижими имоти на Острова вече е преминало и очакват цените да започнат да се повишават. И все пак, сигурността на британците, че няма да изгубят работата си, е сред ключовите фактори за по-бързото възстановяване на жилищния пазар, категорични са експертите.

Доверието на пазара си остава най-важната предпоставка за повишаването на активността сред купувачите и ръст на търсенето и продажбите.