В Русе, въпреки кризата, размера на наемите за жилища, офиси и магазини не е спаднал през последните месеци. За сметка на това търсенето за закупуване на имоти е намаляло значително.

В сравнение с други големи градове у нас в Русе размерът на наемите е нисък. Жилище от 60 кв. М в центъра може да се наеме срещу минимум 300 лв. , а в крайните квартали срещу 150- 200 лв.

Тези цени не са мръднали през последните месеци, но и търсенето не е намаляло.

"Най- вече заради липсата на продажби на имоти. Просто хората не могат да теглят кредите. Тоест могат ,но не е като едно време и им е по-изгодно да живеят под наем, отколкото да си купуват имот", обяснява Камен Цолев, управител на издание за имоти.

Същото е положението и с размера на наемите за магазини и офиси.

"При магазините - то може да се види. Като излезете по "Александровска" Никога до сега не е имало свободен магазин, а в момента има доста празни и докато преди като се появи празен магазин на него пише - "не се дава под наем" , в момента нищо не пише и си стои празен", уточнява още той.

Въпреки че търсенето за закупуване на имоти е намаляло, строителството на нови кооперации в Русе продължава.

"Няма спрял строеж, продължават да строят. Сега какво ще се случи с новопостроените и строящите се никой не може да каже, но строи се", заключава Камен Цолев.

Източник:bТВ, Снимка: Profit