Плажът в градски условия е идеална почивка за жителите на столицата. Морето е далеч и за да отскочите до там ви трябва отпуска. Откритите басейни дават възможност да се почувстваме отново на почивка, дори и само за няколко часа.

Колко струва това удоволствие в София?

За един ден на басейн трябва да си приготвите най-малко 20 лева на човек - около 15 за вход и шезлонг, плюс още няколко лева за кафе и безалкохолно.

Повечето комплекси в града имат по-нисък билет за вход през работните дни. В комплекс Дианабад входът е 6 лева от понеделник до петък и 10 в събота и неделя. Това не включва шезлонг, който струва 5 лева и така цената става 11 лева през седмицата и 15 лева през уикенда. На басейн Виктория нямате опция да сте без шезлонг, а цената е 12 лева през седмицата и 15 лева в събота и неделя.

Откритият басейн в комплекс Спартак е на цена 11 лева (6 вход и 5 шезлонг) през цялата седмица.

Малко по-евтино е в комплекс Варадеро в кв. Левски, където плащате 5 лева за вход и още 3 за шезлонг.

На всички басейни има спасители, а служителите се кълнат, че водата се пречиства редовно. Прави впечатление обаче, че пари за шезлонг се събират, но това не ви гарантира удобство. На повечето басейни се наблюдава тенденцията, шезлонгите да са максимално сбутани един до друг, за да се съберат колкото се може повече плащащи посетители. Веднъж настанили се обаче, те с мъка и заобикаляне се добират до самия басейн.

Чадърите са безплатни и обикновено се пада по един на двама посетители, но често са счупени. Иначе персоналът почти навсякъде е много учтив и самоотвержено ви помага в издирване на здрав чадър из района на басейна.

Другият вариант е да посетите басейн в някой хотел, но там е малко по-скъпо. Открит басейн и джакузи за 12 души, например, има в комплекс Царско село в Драгалевци. Плажът в четиризвездния хотел ще ви излезе 25 лева.