Консултанти от Sherwoods Independent Property отчитат, че през последните няколко месеца се забелязва стабилна тенденция за промяна в цените на имотите в Дубай, като все повече знаци сочат, че пазара навлиза в нова фаза на бъдещо стабилизиране, пише Arabian Business.

От консултантската компания прогнозират ръст както на цените на имотите, така и на инвестициите в сектора през последното тримесечие на тази година, което се очаква да продължи и през 2010 г., която ще бъде "годината на стабилизацията".

Според директора на Sherwoods - Исееб Рехман след понижението, цените на имотите в Дубай са достигнали много приемливи нива и предоставят много по-добри възможности както за купувачите, така и за инвеститорите.

Тази криза на пазара на недвижими имоти в Дубай даде възможност да бъдат консолидирани правилата и законите за бъдещото функциониране на имотния сектора в страната - допълва Рехман.

От друга страна, спекулативните играчи на пазара просто ще изчезнат, което също ще окаже положително влияние върху имотния сектор.