Юробанк И Еф Джи Факторс спечели голямата награда за най-добро дружество за Международен и вътрешен факторинг за 2009 на Международната верига на факторинг дружествата (Fаctors Chain International).

Победителите за тази година в съревнованието за Факторинг компания на годината, бяха обявени на годишната среща на организацията, която се проведе през юни 2009 г. в Истанбул. Победителите се избират от всички членове на организацията с право на глас, като за пета поредна година се провежда електронно гласуване.

Юробанк И Еф Джи Факторс е водеща компания в областта на вътрешния и международен факторинг в Гърция, основана през 1999 година в Атина. Дружеството има търговско представителство в България от 2004 г., което до края на 2006 г. се фокусира предимно върху международни факторинг услуги на български фирми - вносители и износители.

От началото на 2007 г. представителството се преобразува в Юробанк И Еф Джи Факторс - клон „България" и започва да развива дейност и на вътрешния пазар.

Международната верига на факторинг дружествата (Fаctors Chain International) обединява 247 водещи факторинг компании от 66 страни. Целта на FCI е да подпомогне международната търговия чрез факторинг и други подобни финансови услуги.