"Дженерали" обяви нови условия по застраховката "Каско Фамилия". Актуалните предложения са в сила от началото на този месец.

От компанията считат, че пряк резултат от финансовата криза е ръстът в продажбите на употребявани автомобили в сравнение с продажбите на нови коли. Като цяло в момента пазарът на автомобилно застраховане се характеризира с напрежение заради техническите резултати. Компаниите не заделят необходимите резерви, а онези, които спазват правилата, се оказват в неизгодна позиция.

Статистиката на компанията сочи, че автомобилите над 6 години са 84% от всички регистрирани у нас. Разбито по сегметни, 48% от колите у нас в момента са на възраст над 10 години, 36% на сто са возилата от 6 до 10 години и едва 16% са автомобилите до 5 години.

По отношение на възрастовите данни, дружеството се насочва определено към клиенти на възраст над 29 г. (85% от целевия сегмент в страната).

Основната целева група на компанията са българи над 29 г., от градски тип със средни доходи, притежаващи автомобили над 5 г., внимателни и рационални купувачи; по-често семейни (обвързани), с деца.

В зависимост от региона на регистрация на колата, "Дженерали" дава различни отстъпки в тарифните числа на шофьорите над 29 г. за "Каско Фамилия" - от 6,6% до 13,3 на сто. Дружеството изважда колите Мерцедес от т.нар. рискови марки, но включва Тойота Ленд Крузър.

Компанията въвежда 20% франшиз за щети, настъпили при управление на автомобил от водач под 29 години, който не е застрахован.

Дружеството предлага и отстъпки, например 10% при сключена застраховка "Гражданска отговорност" и 7% за еднократно плащане на премията.

Източник: insurance.bg