Скандалните сделки на крадливата тройна коалиция продължават до последно въпреки присъдата, която произнесоха избирателите над корумпираното правителство и въпреки безапелационната победа на десните партии, се казва в декларация на ПП РЗС.

120 ловни стопанства ще бъдат харизани в последния момент на обръчите от фирми, близки до ДПС и БСП. Държавната агенция по горите (ДАГ) е насрочила конкурсите през последните два месеца от управлението на тройната коалиция. В конкурсите участват подставени фирми, които може до дни да се сдобият с ценни имоти в едни от най-красивите места в България, посочват от партията на Яне Янев.

Вчера е направен опит ловно стопанство на Южното Черноморие да бъде продадено на скандалния бизнесмен и банкер, близък до ДПС - Фуат Гювен. Процедурата е обжалвана пред Върховния административен съд от другите участвали в конкурсите фирми, но въпреки това не е спряна от ръководството на агенцията по горите, уточняват от РЗС.

Разпродаването на апетитни имоти е част от безкрупулната бракониерска кражба на обществено богатство с цел финансиране на определени партийни централи и личните амбиции на политическата мафия.

Политическият съвет на партия „Ред, законност и справедливост" настоява новото правителство да наложи мораториум върху всички сделки на тройната коалиция, извършени в последния момент, за да се спре ограбването на България и раздаването на български територии на фирми от обръча на ДПС.

РЗС ще сезира главния прокурор Борис Велчев, за да може нагласените конкурси да бъдат спрени незабавно и като национално отговорна и парламентарно представена политическа сила ще информира европейските институции в Брюксел за тези скандални случаи.

Източник: БГНЕС