Въпреки кризата пазарът на луксозни жилища в Русия бавно започва да се възстановява, пише "Ведомости". По данни на Knight Frank през второто тримесечие на тази година броят на сделките със скъпи апартаменти се е увеличил с 59% спрямо първите три месеца.

От началото на юли са били сключени 25 сделки за продажба на луксозни жилища спрямо средно по 10- 15 сделки през декември и януари, съобщава директорът на агенцията"Калинка-риэлти" Катрин Румянцевой.-Средната стойност на сделките е 4.2 млн. долара, което почти достига нивата отпреди кризата".

Според компанията Blackwood засиленият интерес към луксозни жилища се дължи на спада на цените, което увеличи възможността на клиентите да купят апартамент с високо качество.

Според управителния партньор на Blackwood Константин Ковалев, за периода есен-зима на 2008-2009, цените на елитните жилища са намалели с между 25 - 40%.

Преди това компанията Paul's Yard съобщи, че през май, търсенето на елитни жилища в Москва е отчело спад от 75% в сравнение с април.